fty7os

fty7os

Legal

Documente care guverneaza utilizarea platformei CARGO24
Termeni si Conditii de utilizare a platformei CARGO24 - publicat in data de 01.08.2021
Politica de Confidentialitate - publicat in data de 01.08.2021
Legea nr.38/2003 actualizata privind transportul în regim de taxi.

Cum se inregistreaza in contabilitate facturile emise de catre CARGO24 in numele furnizorului/prestatorului
Asa cum este mentionat si in Termeni si Conditiile Generale, CARGO24 este un serviciu social informational prin intermediul caruia expeditorii se conecteaza cu transportatorii, si invers. CARGO24 nu presteaza servicii de transport si nici activitati conexe serviciilor de transport. Serviciile de transport sunt efectuate de catre transportatori in baza comenzii lansate de catre Expeditor prin intermediul platformei noastre.
Conform punctului 96 alin. (4) din Normele metodologice ale Codului fiscal, in sensul art. 319 alin. (19) din Codul fiscal, emiterea facturii poate fi externalizata, respectiv factura se poate intocmi de un tert, in acest caz iBox Media Business srl - firma detinatoare a platformei CARGO24.
ATENTIE! Firma dvs nu trebuie sa emita o alta factura! Prin acceptarea Termenilor si Conditiile Generale, operatorul de servicii de transport a autorizat firma detinatoare platformei CARGO24 ca dupa finalizarea fiecarei curse, sa incaseze si sa emita o factura in numele dvs. Factura (autofactura) este disponibila atat in contul de utilizator al Transportatorului cat si in contul de utilizator al Expeditorului si este emisa cu sau fara TVA, functie de statutul operatorului de transport. Transportatorul este obligat sa inregistreze aceasta factura (autofactura) in jurnalul de vanzari si sa o declare in Declaratia 300 si Declaratia 394, dupa cum este cazul.
Factura (autofactura) emisa de CARGO24 in numele operatorului de transport este simplificata. Acestea poate fi inregistrate in contabilitate chiar daca nu are trecut CUI/CNP Expeditorului: 4111 = 704.

Studiu de caz:
Societatea de transport "Caruta SRL", inregistrata in scop de TVA in Romania, incheie un parteneriat cu CARGO24
Societatea Caruta SRL presteaza serviciul de transport, CARGO24 incaseaza.
CARGO24 pune la dispozitia societatii Caruta SRL graficul curselor si sumelor incasate.
CARGO24 va emite o factura in numele Caruta SRL care este pusa la dispozitia societatii Caruta SRL in contul de utilizator. Factura este emisa cu TVA intrucat societatea Caruta SRL este platitoare de TVA.
Aceasta factura este inregistrata de catre societatea Caruta SRL in jurnalul de vanzari si o declara in Declaratia 300 si Declaratia 394.
Societatea Caruta SRL incaseaza prin banca de la CARGO24, nu de la Client, asa ca are grija sa aloce corect incasarile pe facturi.
Suma incasata de societatea Caruta SRL de la CARGO24 este egala cu totalul facturii emise in numele sau, minus comisionul platformei.
Pentru comisionul retinut de platforma, CARGO24 emite o factura si o trimite catre societatea Caruta SRL pentru a fi inregistrata in contabilitate.
Daca societatea dvs nu este platitoare de TVA, nu aveti obligatii de declarare a facturilor in Declaratia 300 si nici in 394.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

fty7os